Välkommen till vår Kennel X-FOOT´S i Västra Götaland.

Hundarna bor inne tillsammans med oss i vårt hus & i ett helt nybyggt hundhus där ungdommarna älskar att vara, vi har ett hus på 280 kvadrat, vi delar allt i vått och tort. Hundarna är flockdjur och vill vara med och vi ser dom som våra familjemedlemmar och vill vara tillsammans med dom.

Givetvis har vi ordnat det så att alla har sitt krypin, alla vill kunna gå till sitt och få vara ifred. Tikar måste hållas isär från hanar vid löp och valpar kan inte husera fritt bland de vuxna hur som helst. Ordning och reda måste det vara så att det inte blir kaos.

Utomhus har våra hundar en rasthage på 15000 kvadrat och de har även tillgång till flera stora rastgårdar för separat användning om så önskas. Valpar har en separat rasthage och en helt egen avdelning i huset där de i lugn och ro får vara ifred den första tiden i sitt liv med sin mor & oss människor. Inga valpar bor i hundhus eller box.

Angående hundutställningar så är vi mycket sparsam med detta då vi aldrig skulle förlåta oss själv om vi efter att ha varit iväg för att meritera någon kom hem med tex kennelhosta till övriga hundar och utsatte någon för fara. Så våra hundar är mycket lugna och harmoniska och följer rasstandarden väl men pågrund av smittorisker har vi valt att meritera våra hundar mindre än många andra. Vi har valt att först och främst vara en uppfödare av rasen Grand Danois och utställare i andra hand. Vi ser det som svårt att hålla en god hundhållning med friska och lyckliga hundar om vi samtidigt ska fara land och rike runt för att meritera. Alla får inte plats i bilen och skulle säkert inte uppskatta att åka bil helg efter helg. Men visst ställer vi våra hundar men mycket sparsamt.

Att dela sitt liv med en Grand Danois är ett privilegium och vi hoppas att vi kan få äran att hjälpa fler människor att få möjlighet till detta, men man ska vara medveten om att ingen väg är kantad med bara rosor, ibland går allting galet , familjer drabbas av olyckor, dödsfall osv och vi försöker då hjälpa till om hunden behöver ett nytt hem. Men man lånar inte hunden av oss för en tid utan man ska tänka sig för både en gång och två gånger innan man hämtar valpen här hos oss, det är bättre att ångra sig innan om man känner att det kanske inte var rätt ändå, än att kasta sig in i något som inte kommer hålla i längden, en hund behöver trygghet och en kärleksfull familj som kan och vill se till behoven hunden har.

Vill ni komma i kontakt med oss så maila oss på info@xfoot.se så hör vi av oss så snabbt vi kan 🙂