BLI MED X-FOOT’S VALPValpar väntas hösten 2024Efter högt meriterade , friska, sunda, hälsotestade föräldrar. För mer info maila oss en beskrivning av er själva och er syn på en framtid med en av våra valpar i er familj.

När man köper en valp från X-FOOT´S KENNEL tillämpar vi fri prövningsrätt, detta innebär att Vi förbehåller oss rätten att själva välja vem/vilka som får köpa valp från oss, utan att behöva ursäkta/förklara oss.

Vi lovar inget före vi skriver kontrakt då vad som helst kan hända på vägen. Att man får komma hit och titta på valp är inte samma sak som att vi lovat någon att köpa valp.

Då har man varit på besök här redan innan parning eller gjort ett par besök innan leverans av valp. Man har skaffat sig en ny livskamrat. Man har inlett ett ganska långt samarbete med X-FOOT´S Familjeflock, man ringer, mailar, skickar bilder, berättar hur hunden mår och utvecklar sig. Detta är viktigt för att kunna hjälpa er och för avelsarbetet. Vi anlitar Agrias försäkringsbolag då vi tecknar dolda-fel-försäkring för våra valpkullar som täcker dolda fel, inget annat. Tillväxtrubbningar så som HD, ED, wobbler ( orsakat av tillväxtstörning ) , OCD mm är tillstånd som kan tillstöta under tillväxten och täcks av hundens egna försäkring. Vi avlar bara på fullt friska föräldrar dock betyder inte det att din valp inte kan bli sjuk, den kan drabbas av allt möjligt och det ska du noga tänka igenom innan du köper din valp, det kan bli allvarligt och mycket kostsamt. Funderar du på att inte teckna en försäkring så ber vi dig att vända dig till en annan kennel, att våra valpar avlivas för att någon vägrat teckna en försäkring är helt otänkbart för oss.

Man har förstått att man behöver ha god ekonomi, det kostar pengar med en stor hund, mat, försäkring, utrustning,tävlingar,m.m. Man har förstått att hunden inte är någon leksak till barnen, eller någon sak som ska ligga enbart i ens hall, hunden är ett flockdjur, den ska vara med sin familj.

Man har förstått att man inte kan jobba heltid och lämna hunden själv hela dagarna.
När man behöver råd får man gärna ringa till X-FOOT´S Kennel som känner hundarna sen födelsen och deras föräldrar i första hand! Vid akuta Tillstånd VETERINÄR!
I 3:e hand, forum, arbetskamrater eller dylikt. Man har förstått att man måste se till hundens behov för att den ska må bra och inte sina egna!!

Man ska sätta tydliga gränser från första dagen, med en öm hand, att vara okonsekvent ger valpen mycket otrygga singnaler och er en hopplös framtid, en hund måste vara trygg för att fungera, var en trygg ledare. Man vet om man skaffar valp från X-FOOT´S Kennel att man kan ringa dyngnet runt på flera olika telenr, vi finns alltid tillgängliga, vi gör också hembesök innan leverans, om det behövs, eller önskas, vid problem kommer vi gärna på besök eller bara för att ta en fika och prata om hur det går.

Våra dörrar står alltid öppna, man är alltid välkommen hit.
Vad gäller utställningar och övrig meritering, att gå en valpkurs & en fortsättningskurs kan vara nyttigt både för hunden och matte/husse, att ställa ut sin hund tycker vi också är jätte kul om ni gör, men det är upp till er, såvida det inte gäller foderhundar

VID LEVERANS MEDFÖLJER:
• Registreringsbevis ( SKK´S )
• Köpeavtal ( SKK´S )
• Vaccinationsintyg
• Friskhetsintyg, inte äldre än 7 dagar
• Valpen är chippad och vaccinerad
• Valpen får här Agrias försäkring vid 6 veckors ålder, den skrivs sen över på de nya ägarna.
• Valpen får en pärm, som innehåller goda råd, matlistor mm
• En snuttefilt med doft från mor & syskon är skönt för valpen att ha när den skiljs från sin flock.
• 10 kg mat

Känner man att detta kommer att bli besvärligt eller att detta är inte vad ni tänkt er, ingen fara, det finns massor med kennlar, alla är vi olika, vi älskar våra hundar som våra barn och deras valpar lika mycket, vi kan inte annat än att försöka göra det bästa av situationen, vi vill finnas till hands hela deras liv både för deras skull och deras nya familjers skull, för er som känner att detta kan vara en trygghet.

Välkomna att höra av er

till husse Sven & matte Linda

mail :  info@xfoot.se